Spiller på Scenen lørdag D. 30. maj kl 16:45

Passenger (UK)

Den succesfulde engelske sanger- og sangskriver Passenger, der i 2013 fik et verdenshit med balladen ’Let Her Go’, er første internationale hovednavn på Jelling Musikfestival 2020.
Den 35-årige engelske sanger og musiker, Mike Rosenberg, der optræder under navnet Passenger, blev ikke en succesfuld musiker fra den ene dag til den anden. Forud for det store internationale gennembrud i 2013, ligger hundredevis af jobs på små engelske værtshuse og  mange timer brugt som gademusikant i hele verden. Så da den melankolske ballade ’Let Her Go’ i 2013 blev et verdenshit, var Passenger i den grad parat til det. I sommeren 2020 er han klar til at spille sine bevægende og ørefængende folk-pop sange foran de 35.000 glade gæster på Jelling Musikfestival.

Hjælp fra Ed Sheeran
Allerede som 18-årig informerede Mike Rosenberg sine forældre i Brighton i England om, at han ville leve af at spille musik. Til forskel fra mange andre unge med musikerdrømme gik han med det samme i gang med at spille på gader, metroer og offentlige pladser, først i England og så i resten af verden. Siden avancerede han til værtshuse og herefter rigtige spillesteder. I 2006 optrådte Passenger foran 30 mennesker på en kælderpub i Cambridge, sammen med den dengang kun 16-årige sanger Ed Sheeran og de to blev venner med det samme. Da Ed Sheeran nogle år senere fik sit store gennembrud inviterede han Passenger med som opvarmning - og også på scenen hver aften, på en lang turné gennem USA, Europa og Australien. Samtidigt skrev og udsendte Passenger sangen ’Let Her Go’, der handler om et forlist kærlighedsforhold, og som langsomt men sikkert, voksede sig til et stort verdenshit, der lå #1 på hitlisten i 19 lande (heriblandt Danmark), gik ind som nummer 5 på den amerikanske hitliste og sendte Passenger ind på de store scener i hele verden. ’Let Her Go’ er i dag blandt de 50 mest streamede sange i verden nogensinde og for nyligt rundede musikvideoen til nummeret hele 2 milliarder visninger på YouTube og indtrådte dermed i en eksklusiv klub, der tæller bl.a. Marc Ronson, Adele og naturligvis Passengers gamle ven, Ed Sheeran.   

Tilbage på gaden
Siden ’Let Her Go’ har Passenger været produktiv og udgivet syv fuldlænge albums, hvor albummet ’Young As The Morning, Old As The Sea’ fra 2016 gik ind som #1 på den engelske hitliste foran Bruce Springsteen. Samme år spillede Passenger for 1.4 million mennesker i 29 forskellige lande på sin største turné nogensinde. Men ovenpå al succesen, begyndte Passenger at savne nærværet og intimiteten i at spille koncerter for folk på gaden. Derfor blev udgivelsen af albummet ’Runaway’ i 2018 markeret med en turné på gadehjørner rundt i hele Europa. Folket på gaden er i det hele taget et vigtigt område for Mike Rosenberg, der donerer al overskud fra sit seneste album fra maj 2019, direkte til den britiske organisation Shelter, der arbejder for at mindske hjemløshed.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling