Vinderen af Quasar 2019 blev Karenina

31. maj 2019

Efter to finaleheat blev det trioen Karenina, der, midt i bachelorprojekter og eksaminer, løb med sejren i dette års Quasar.

Karenina er pop med uslebne kanter krydret med mørke toner af triphop – og i dag fredag vandt de et enigt dommerpanels gunst og løb med sejren i Quasar 2019. Karenina udgav i efteråret sin debut-EP "Under tiden", der høstede gode anmeldelser. Karenina er netop blevet offentliggjort til dette års Tinderbox. Bandet har spillet sammen i de sidste 3-4 år, og føler at sejren er et vigtigt skridt i den rigtige retning efter en masse hårdt arbejde:

”Vi er lidt på en bølge lige nu, vi har lige fået at vide, at vi også skal være med i en anden konkurrence. Det er sindssygt optur. Det føles ret vildt at vinde det her, det er bare en kæmpe bekræftelse i det, man laver, og at vi er på vej i den rigtige retning,” siger Karenina. Bandet består af forsanger og guitarist Anna Halkjær, Emil Mathiasen på kontrabas og moog og trommeslager Jeppe Bredahl, der også styrer bandets backingtracks.

Om begrundelsen for, hvorfor valget faldt på netop Karenina siger Lars Charlie Mortensen fra Jelling Musikfestival:

”Vinderen har imponeret dommerpanelet med et helstøbt, personligt udtryk. Der er temperament, dynamik og lydmæssig legesyge. Der er en stærk og karismatisk kvindelig sanger og sangskriver, der giver associationer til Portishead, Marie Key og Anne Linnet.”

Hvad er Quasar?

Quasar er et årligt tilbagevendende talentprogram som søger at støtte upcoming talenter. I år er seks bands blevet udvalgt af regionale spillesteder og professionelle musikere til at deltage i Quasar-finalerne på Ny Scene under Jelling Musikfestival.

Hvert band får 15 minutter til at overbevise et dommerpanel om, at det er lige netop dem, der fortjener at løbe med dette års flotte præmie.

Præmien består i år af titusind kroner fra Tuborg til et lyd-studie ophold, en turné, samt deltagelse i LiveCamp på Smukfest. LiveCamp er en scene på Smukfest, som er placeret på KærligHeden (campingområdet). Herfra spiller vinderne fra nogle af Danmarks største musikkonkurrencer som Tak Rock, Karrierekanonen og altså også Quasar.

Dommerpanelet i 2019 består af:

Esben Svane (Sangskriver, Producer)

Anders Bækgaard (Bassist - Michael Learns To Rock og Lars Lilholt Band)

Marc Johnson (Kunstner/Rapper)

Dirch Dybbøl (Agent, InEar)

Nikki Refstrup (Direktør, Celebration Records)

Bjarne Rask (Booker - Bygningen, Vejle)

Jakob Bonderup (Højskoleforstander, Engelsholm)

Hans Henrik Stephansen (Sanger, Sangskriver)

Lars Poul Christensen (Musiker, tidl. booker)

Tage Jørgensen (Konferenciers, Jelling Musikfestival)

 

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling