'Vejen til Jelling' fortæller Charlies historie om festivalen

27. maj 2023

Festivalens medstifter og leder gennem 33 år, Lars “Charlie” Mortensen, fortæller i sin nye bog om sin egen og festivalens historie krydret med anekdoter og gode historier. 

To hvide bænke stod omgivet af lyserøde træer på midten af scenen på Søpavillonen fredag eftermiddag. På bænken sad journalist og radiovært Jesper Nyborg og tidligere festivaldirektør på Jelling Musikfestival Lars Mortensen - bedre kendt som Charlie. 

Samtalen, som skulle finde sted, tog sit udgangspunkt i Charlies bog 'Vejen til Jelling', som han netop har udgivet. 

Og ‘Vejen til Jelling’ ledte samtalen mellem Charlie og Jesper Nyborg helt fra krigen i 1864 til Jelling Musikfestival den dag i dag. 

Bogen starter nemlig tilbage i krigen i 1864. Det nederlag, som danskerne led, skabte nemlig en ny kultur i det nye danske samfund, mener Charlie. Nemlig frivillighed og foreningsliv, som var det, der gjorde, at vi i dag har festivaler, som er drevet af frivillige, som vi ser det  Jelling Musikfestival.  

"Festivaler bygger på sammenhæng og fællesskab," som Charlie sagde inden han forklarede det fremmødte publikum, hvordan det hele startede. 

Den første festival i Jelling havde nemlig et budget, som byggede på, at der skulle sælges 100 pølser og 100 øl. Det blev der. Der blev faktisk solgt meget mere end det, og siden da er det kun gået én vej.  

I bogen tager Lars Charlie Mortensen dig gennem flere sjove anekdoter og små historier, som han har oplevet gennem sine 33 år på Jelling Musikfestival. Blandt andet om dengang, hvor han kom uheldigt ind i mødet med Suzi Quatro, og dengang Franz Beckerlee gjorde ham bange for kommercialisering. Men bogen handler også om at være heldig med at få chancen og være modig nok til at turde gribe den. For som Charlie skriver på bagsiden af bogen:  

"Kun den, der sætter sejl, fanger vind."

Bogen er udgivet på Byens Forlag.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling