To gendannede succesbands til Jelling

12. december 2019

Der bliver både festlig hitparade og elektronisk rave-stemning når de to gendannede danske bands Alphabeat og Spleen United gæster Jelling Musikfestival.

De fik begge pladekontrakt med selskabet Copenhagen Records, brød igennem i henholdsvis 2005 og 2006 og fik siden stor succes med deres elektroniske 80’er - og siden 90’er - inspirerede musik.  I 2013 indstillede begge bands karrieren på ubestemt tid. Og sidste sommer blev de begge gendannet og vendte tilbage til scenen med stor succes - og denne sommer gæster både Alphabeat og Spleen United Jelling Musikfestival.

Når comebacksuccesen Alphabeat vender tilbage til Jelling Musikfestival, er der for alvor dømt fest i alle dets aspekter. Umiddelbar og uncool begejstring, tekster med snert og et ønske om at inddrage enhver som vil lytte, er filosofien bag Alphabeats første album i syv år, ’Don’t Know What’s Cool Anymore’, der udkom d. 1. november. Albummet indeholder bl.a. singlen ’Shadows – der var Alphabeats første udspil i seks år og er et af årets hidtil største danske radiohits og tilmed Alphabeats tiende Top 20 single. Alphabeat har efterfølgende fulgt op med singlen ’I Don’t Know What’s Cool Anymore’, som er endnu et hit til sætlisten. Live-mæssigt står Alphabeat også skarpere end nogensinde før. I sommeren 2019 cementerede bandet deres plads blandt de største popnavne på den danske livescene foran op imod 200.000 mennesker på Grøn Koncert. Her var det ikke kun publikum, der klappede i takt, da de mange hits blev bragt til live med stor overbevisning og spilleglæde – også anmelderne havde hænderne over hovedet.

Det trak også store overskrifter, da det i foråret blev annonceret at Spleen United - efter 6 års tavshed -ville genopstå til sommer på Roskilde Festivalens næstestørste scene, Arena. Bandet, der har rødder i Jelling, havde ikke givet lyd fra sig siden de under en kaotisk nattekoncert på Northside festivalen i Aarhus i 2012, smadrede deres instrumenter og holdt pause på ubestemt tid. Men på dette års Roskilde Festival, leverede Spleen United et brag af en nattefest foran mere end 20.000 begejstrede publikummer og demonstrerede, at deres hårdtpumpede elektroniske rock har været savnet på den danske musikscene. De tilstedeværende medier var enige og kvitterede med udelukkende 5- og 6- stjernede anmeldelser og Spleen United har nu annonceret, at de tager på en turné, der bringer dem forbi Jelling, som er hjemstavn for 3 af gruppens 5 medlemmer. Efter en koncertpause på 6 år, er Spleen United tilbage i den oprindelige konstellation og klar til at begynde et nyt kapitel.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling