Opsamling: Tak for en umanerligt vellykket festival

28. maj 2017

Alt klappede for Jelling Musikfestival 2017 – nu er det tid til at se frem mod 30 års-jubilæet.

Den 29. udgave af Jelling Musikfestival er overstået og efter fire dage med få, håndtérbare udfordringer er festivalleder Lars Charlie Mortensen ekstremt tilfreds med afviklingen. 

"Hele vejen rundt har der ikke været nogen problemer. Det har været en total fredelig festival. Det har været en total solrig festival. Det har været en total velafviklet festival.  Hvis man ser på alle de parametre, hvor noget kan gå galt, er der intet at være utilfreds med for os. Det håber jeg også, er indtrykket for de omkring 35.000 gæster, der har været forbi festivalen," siger Lars Charlie Mortensen med lykke-tømmermænd i øjnene efter fire dage med armene i vejret. Æren for succesen skyldes især festivalens hårdtarbejdende, frivillige hjælpere, der får festivalen til at glide og ikke mindst et uovertruffent, storsmilende publikum.

Sommeren ramte Danmark omkring Kristi Himmelfartsdag og det har naturligvis været én – meget overskuelig – udfordring, da enkelte havde problemer med holde væskebalancen. Derudover var især onsdag ramt af pres på trafikårerne til Jelling Musikfestival, da over 2.000 flere sammenlignet med sidste år søgte mod Jelling på festivalens "tyvstartsdag". Det skal der naturligvis evalueres på og overvejes nye løsninger på.

Men selvom festivalen fulgte en vindende formel, så er der stadig selvreflektion hos den garvede festival-boss.

"Den 29. udgave af festivalen markerer slutningen på vores 20'ere. Vi er voksne nu og det kan mærkes på erfaringen i afviklingen hos alt fra vores mellemledere til hold af hjælpere. Men vi kan samtidig se frem imod vores 30. udgave, hvor vi både skal udfordre os selv og være tro mod os selv, for ikke at ende i midtlivskrise," siger Lars Charlie Mortensen.

På musikfronten kunne Charlie heller ikke være mere tilfreds. 

"Det jeg år efter år bliver en lille smule bevæget af, er at se vidt forskellige mennesker i vidt forskellige aldersgrupper repræsenteret med det samme formål. Det synes jeg, vi lykkedes særdeles godt med i programmet i år. Nye navne som Phlake, Jacob Dinesen, Alex Vargas og Chinah fejede benene væk under mig og lovede godt for den danske musiks fremtid. Nik og Jay, Carpark North, Suspekt og L.O.C. var rene sejrsrunder med en samlende kraft på højde med fodboldlandsholdet. Peter Belli kørte tourbussen i garagen med en klokkeklar demonstration af, hvorfor han stadig er dansk rock'n'rolls godfather efter knap 60 år som aktiv musiker, mens fællessangen til Kim Larsen kunne give selv en isbjørn kuldegysninger. Og så var Rod Stewart kirsebærret på toppen af isdesserten, der rundede festivalen af med både ekstremt godt showmanship, nærvær og en god portion historisk vingesus," slutter festivallederen og takker alle gæster for den gode stil og de store smil.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling