Madspild gav mere end 30.000 kr. til Varmestuen i Vejle

26. juni 2019

Det anderledes madspildsprojekt, som Jelling Musikfestival og Gormshallen gentog i år blev en bragende succes med mere end 500 deltagende og i alt 32.689 kr. som nu sendes videre til Varmestuen i Vejle.

Mandag d. 3. juni stod Jelling igen sammen om at sikre penge til gode formål – omkring 500 deltog i arrangementet, hvor overskudsmaden fra festivalen blev omdannet til en overdådig buffet, hvor der både var mulighed for at spise sig mæt i en burger og lækre salater, som frivillige havde brugt hele dagen på at trylle om til lækker mad.

I 2018 så arrangementet dagens lys for første gang og her deltog 150, som beløb sig på et indsamlet beløb til Varmestuen i Vejle på 8.000 kr. – det er altså et kvantespring der i år er taget, både i forhold til deltagende og det indsamlede beløb, som jo beløb sig til mere end 30.000 kr. og 500 spisende.

Varmestuen i Vejle henvender sig til mennesker der er socialt udsatte og hjælper med alt fra et godt måltid mad til kontakt til myndigheder for brugerne. Varmestuen er, som festivalen, baseret på frivillige kræfter som bl.a. laver mad, køber ind og laver andre frivillige opgaver.

”Det er en helt vild indsats, som der er gjort for at få dette arrangement op og stå og vi er enormt taknemmelige og glade for den kæmpe indsats der er så mange der har lagt – det er helt sikkert til glæde og ikke mindst gavn for vores brugere. Vi havde ikke drømt om et beløb i denne størrelse – det er virkelig noget vores brugere kommer til at mærke. Fortæller Annette og Tove fra Kirkens Korshær i Vejle (som står bag Varmestuen).

Festivalen arbejder hele tiden på at mindske madspild, men med omkring 35.000 munde der skal spises løbende over 4 dage er det umuligt ikke at have noget mad i overskud – men madspildsprojektet her sikrede, at der kun var et par kasser appelsiner i overskud. Med sådan en succes i baghånden er det sikkert og vist – dette tiltag er kommet for at blive!

Jelling Musikfestival afholdes igen i Pinsen 2020 – nærmere bestemt d. 28. – 31. maj 2020.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling