Lukas Graham til Jelling Musikfestival 2020

1. november 2019

Lukas Graham er ubetinget publikums favorit nr. 1 – nu vender de tilbage til Jelling i 2020.

Bandet har gennem længere tid været Jelling publikummets ubetinget mest ønskede artist i festivalens Ønske Brønd – så det er med stor glæde de tilføjes som første navn på 2020-plakaten.
’Mama Said’, ’Love Someone’, ’Drunk in the Morning’, ‘You’re Not There’ og ’7 Years’, naturligvis. Listen af ørehængere kunne blive ved – og du kender dem alle. Der er derfor ingen tvivl om, at der er garanteret ”syng-med” faktor når de gæster Jelling søndag d. 31. maj.

Lukas Graham væltede Jelling
”Vi har i flere år arbejdet på at få Lukas Graham tilbage til Jelling. Og at det nu endelig er lykkes
- her otte år efter de totalt væltede Teltscenen til deres første festivalkoncert nogensinde - er vi virkeligt glade for. Siden Lukas Graham slog igennem på den danske scene, har der været rift om dem, ikke mindst i udlandet, hvilket har betydet få danske koncerter, så vi er meget glade… og vi synes det er ved at være på tide med et gensyn. Der er nemlig ingen tvivl om, at det er det største ønske hos festivalens publikum… og det er vi superstolte over at kunne indfri - og vi glæder os meget til at byde bandet velkommen tilbage”,
fortæller festival direktør Lars ”Charlie” Mortensen.

Siden debuten i 2012, har det danske band - med sanger Lukas Forchhammer i front - nærmest ikke set sig tilbage, men leveret det ene kæmpehit efter det andet. Ude i verden tog karrieren for alvor fart i løbet af 2016, hvor singlen ’7 Years’ førte an for et massivt internationalt gennembrud. Bandets internationale debutalbum gik Top-10 i 11 lande, inklusiv top-3-placeringer i bl.a. USA, UK, Sverige samt #1 i Canada, Australien og Danmark, hvor albummet nu er certificeret 10xPlatin. Med den verdensomspændende succes opnåede Lukas Graham desuden hele tre amerikanske Grammy-nomineringer.

Senest løb bandet med flest priser ved det netop afviklede Danish Music Award, hvor de vandt hele tre priser, nemlig ”Årets danske popnavn”, ”Årets danske radiohit” samt ”Årets danske streaminghit” for 'Love Someone' fra deres tredje album, '3 (The Purple Album)', der udkom sidste år.

Det var første gang at vi fik sådan en wow-oplevelse”
Siden det internationale gennembrud i 2016, har Lukas Graham spillet på et utal af festivaler over hele verden, men ifølge Lukas selv, har Jelling Festival stadig en særlig betydning for ham og bandet. Lukas fortæller:

”Jelling var faktisk den første festivalkoncert vi nogensinde spillede. Det var første gang vi fik sådan en wow-oplevelse, da mere end 5.000 mennesker sang med på vores musik. De sang endda så højt, at vi næsten ikke kunne høre hvad vi selv spillede. Vi var fuldstændig flyvende efter den koncert”.

At bandet var flyvende, ses for alvor på den video, som de selv kalder ”Lukas Graham vælter Jelling Festival”. Her er det tydeligt, at den allerede dengang populære trio for alvor var noget Jellings publikum var vilde med. Se videoen her.

Bandet som, udover Lukas Forchhammer, består af trommeslager Mark Falgren og bassist Magnus Larsson, har i løbet af de seneste år markeret sig som et af landets absolutte livefavoritter og har flere udsolgte Danmarksturnéer på bagen. Senest i foråret, hvor mere end 80.000 feststemte fans deltog i hele fem udsolgte koncerter i Royal Arena og Jyske Bank Boxen.

Lukas Graham er lige nu aktuel med hittet ‘Lie’.

Lukas Graham spiller Pinse søndag d. 31. maj på Jelling Musikfestival 2020.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling