Kalaset vinder Quasar 2021

19. juni 2021

I en tæt finale blev vinderen af det musikalske konkurrenceforløb Quasar udråbt. Kalaset indskriver sig i historiebøgerne som den fjortende Quasar-vinder.

Vinderen af talentprogrammet og musikkonkurrencen Quasar 2021 blev fredag aften fundet under et tæt finaleshow, der i år blev afviklet i Vejle Musikteaters Store Sal – i modsætning til tidligere år, hvor Jelling Musikfestival har dannet ramme om finalen.

Alle fem finalister bragede udover scenekanten og streamen under det livetransmitterede show, og dommerpanelet kom derfor på en svær opgave. 

Men efter afstemningen landede dommernes valg på Kalaset som vinderen af Quasar 2021.

"Kalaset er et vinderorkester med et helt enormt potentiale, som vi i Quasar glæder os til at følge. Gennem det seneste års tid har vi allerede set de unge kunstnere udvikle sig massivt gennem bl.a. forløb med mentorer fra Quasar. Hvis de fortsætter kursen, kan de blive en af Danmarks nye store indierockbands," siger projektleder på Quasar Jacob Kromann Gallop.

Foto: The Cosmic Supply Co. 

Kalasets tekster emmer af ungdommens tilstande og dimensioner, og sværmer om både det abstrakte og det virkelige nære. De synger om ungdommen, kærligheden, stilheden og om at drømme Bandet består af fem selvsikre og energiske unge fra Middelfart. På scenen leverer de en skarp vokal og en energifuld optræden, som med fængende melodier og tempofyldte numre skaber en koncert, hvor man kan mærke hjertet, der banker for musikken

Vinderbandet kan se frem til mindst 11 betalte spillejobs det kommende år, bl.a. på Jelling Musikfestival og Nibe Festival i 2022, foruden på en stribe regionale spillesteder. Kalaset vil desuden få æren af at varme op for HUGORM d. 29/6 under festugen Vejle Alive.

Vinderen af publikumsprisen blev Boys From Heaven der blev udråbt på baggrund af publikums sms-stemmer. Deres præmie er tre supportjobs forud for koncerter på regionale spillesteder.

Finaleshowet blev styret af værtsparret Jesper Nyborg og Frida Baltzer. Du kan se eller gense showet her:

Quasar er et musikalsk talentudviklingsprogram, der bl.a. gennem mentorordninger, workshops og branchenetværk hjælper bands og solister på vej i musikbranchen. Quasar er udviklet af Jelling Musikfestival og Sydjyllands regionale spillesteder og skabt med uvurderlig støtte fra Region Syddanmark, Vejle Kommune, Trekantområdet, Den Jyske Kunstfond, KODA Kultur og Tuborg Fondet.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling