Instrumenter skal give børn personlige sejre

6. maj 2019

Musikundervisning kan give et personligt boost til anbragte børn og unge, der kan hjælpe dem til at tage en ungdomsuddannelse. Jelling Musikfestival støtter derfor organisationen Lær for Livet med penge til guitarer og mikrofoner til workshops med bl.a. Simon Kvamm.

Kun 24 procent af de børn og unge, der har været anbragt uden for hjemmet, får en ungdomsuddannelse. Den velgørende organisation Lær for Livet arbejder målrettet på at forbedre statistikken gennem et seks-årigt læringsprogram, der skal ruste de tilknyttede børn til at mestre 7-tabellen og tage kegler i retstavning.

Men faglighed omfatter ikke kun dansk- og matematik. Det ved både Lær for Livet og deres ambassadør, musiker og entertainer Simon Kvamm. Gennem fællessang og musikworkshops på såkaldte Learning Camps giver de børnene succeshistorier og styrket tro på egne evner. Alt sammen målsætninger, der ligger helt i tråd med Jelling Musikfestivals værdisæt.

”Hos Lær for Livet bruger de musik til at forløse, opmuntre og skabe sammenhold mellem deres tilknyttede børn. Deres målsætning er prisværdig, og vi vil gerne bruge vores overskud på at give børnene en hjælpende hånd,” forklarer festivalleder Lars Charlie Mortensen.

100.000 kroner af overskuddet fra Jelling Musikfestival 2018 er derfor doneret til Lær for Livet, der har øremærket pengene til guitarer, mikrofoner, el-klaverer og højtalere, som organisationens ca. 400 tilknyttede børn forhåbentlig kan få tusindvis af positive oplevelser med i de kommende år.

Golfturnering supplerer donation 

Desuden går overskuddet fra Jelling Musikfestivals velgørende golfturnering JMF Open også til Lær for Livet. Turneringen fandt sted i weekenden, hvor festivalen donerede 10 kr. pr. point, som de deltagende spillere scorede. På den måde kunne spillerne med deres egen indsats bidrage til beløbets størrelse. I lørdags beløb det endelige overskud fra Golf turneringen sig til 30.000 kr. - det giver altså en total donation på 130.000 kr. til instrumenter til Lær for Livet.

På Jelling Musikfestival i dagene 29. maj-1. juni 2019 kan du blandt andre opleve Simon Kvamm i front for Nephew. Overskuddet fra dit besøg giver vi til børn, udsatte og foreningslivet, så de kan forfølge deres drømme.

 

Fakta om Lær for Livet:

– Børnene er mellem 9-13 år gamle, når de starter i forløbet.

– Kim Larsens Joanna er fast morgensang til samlinger på Lær for Livets Learning Camps.

– Egmont Fonden og LB Forsikring står bag. 47 samarbejdskommuner medfinansierer børnenes deltagelse i programmet.

Læs mere om Lær for Livet og om muligheden for at blive mentor HER.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling