Hyld og kår fremtidens stjerner i Quasar-finalen

7. juni 2021

I en live-transmitteret finale i talentprogrammet Quasar vil fem stærke bands fra vækstlaget dyste om 12 spillejobs, bl.a. under Vejle Alive og Jelling Musikfestival.

Normalvis ville Jelling Musikfestival være kulminationen for den gode håndfuld bands, der har kæmpet sig igennem talentprogrammet Quasars indledende runder. Men i år har pandemien umuliggjort afviklingen af festivalerne og dermed den årlige finale i Quasar.

Derfor skal vinderen i stedet kåres 18. juni under et livestreamet show fra Vejle Musikteater, der ikke alene giver vækstlaget en stor scene at optræde på, men også hylder regionens talentmasse bredt set.

250 hurtige publikummer kan sikre sig billet til showet ved at reservere en plads HER fra tirsdag d. 8. juni kl. 12.00. Det er gratis og kræver gyldigt coronapas. De, der ikke når at få billet, kan følge showet på Facebook og jellingmusikfestival.dk. 

Du kan opleve et umanerligt stærkt felt af upcoming kunstnere:

Animaux Animé, Kolding – dansabel dødsdisko

At Ease, Vejle – energifuld soul og r’n’b

Boys From Heaven, Haderslev – episk rockmusik

Kalaset, Middelfart – fængende indierock

Schwarze Fiktion, Aarhus – punket synthrock

Vinderbandet får tildelt 12 betalte spillejobs på bl.a. Jelling Musikfestival og Nibe Festival i 2022, foruden på en stribe regionale spillesteder. I år vil vinderen desuden få æren af at varme op for HUGORM d. 29/6 under festugen Vejle Alive.

Et bredt dommerpanel med et stærkt forgrenet netværk i store dele af den danske musikbranche står for at udpege vinderen.

Publikum i salen og de, der ser med på skærmen, vil desuden have mulighed for at stemme på deres favorit og derigennem tildele publikumsprisen og tre medfølgende supportjobs til ét af de fem bands.

Talentudvikling gennemsyrer finaleshow

Ligesom under den live-transmitterede semifinale i Vejle Musikteater vil radiovært Jesper Nyborg styre showet. Men under finalen er han ikke alene.

Quasar er dedikeret til talentudvikling i den bredest tænkelige forstand, og derfor får Jesper Nyborg på aftenen følgeskab af Frida Baltzer, der bl.a. har spillet med Jacob Dinesen til Min Mindste Koncert i Vejle – men som i værts- og konferencier-rollen er grøn.

Talentudvikling i musikbranchen handler ikke kun om at mestre et instrument. Branchen drives frem af aktører, ildsjæle og fantaster, der hver især har et særligt talent. I disse år bliver Quasars rolle i stigende grad at omfavne og nære alle disse facetter af musikbranchens talentmasse. Derfor er jeg også pavestolt af, at vi i år kan præsentere bl.a. en ny konferencierspire med flair for at sætte scenen,” siger projektleder på Quasar Jacob Kromann Gallop.

Det er en særlig oplevelse at spille foran et festivalpublikum. Det får Quasar-finalisterne ikke mulighed for i år, men showet i Vejle Musikteater bliver en fuldfed erstatning, der samtidig giver kunstnerne adgang til fremtidige festivaljobs. Jeg synes, årets finalefelt beviser, at kunsten altid vil overleve gennem trange kår. De fem finalebands kunne i disse tider have trukket stikket på karrieren, men har i stedet kæmpet stædigt videre og dygtiggjort sig. Det er i sig selv en sejr,” siger festivalleder Lars Charlie Mortensen.

Quasar er et musikalsk talentudviklingsprogram, der bl.a. gennem mentorordninger, workshops og branchenetværk hjælper bands og solister på vej i musikbranchen. Quasar er udviklet af Jelling Musikfestival og Sydjyllands regionale spillesteder og skabt med uvurderlig støtte fra Region Syddanmark, Vejle Kommune, Trekantområdet, Den Jyske Kunstfond, KODA Kultur og Tuborg Fondet.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling