Hjemlig Musikfestival er slut – tak for i år

4. juni 2020

I år var der for første gang i 32 år ikke festival i Jelling. Alligevel går årets festivalweekend over i historien som en manifestation af, at gæsterne og de frivillige både skaber og ejer Jelling Musikfestival.

Jelling Musikfestival bliver år efter år skabt af festglade musikelskere, frivillige ildsjæle og kunstnere, der hver især bidrager med hvad de kan for festen og fællesskabet. I år kunne have været undtagelsen, men endte med at blive bekræftelsen af ovenstående budskab. 

I den forgangne weekend skulle årets festival have været afholdt i bragende solskin, men omstændighederne ville det anderledes. I stedet påtog vores gæster, frivillige og tre bands/musikere + en dj at holde festivalens ånd i live gennem festivalfejringer i hjemlige omgivelser i stuer og haver.

 

Foto: Flemming Ege

Opbakningen kunne høres højt og tydeligt på det nedlukkede festivalkontor:

»Det har været nogle følelsesladede og usikre måneder, men vores gæster og frivilliges opbakning og særligt weekendens alternative Hjemlig Musikfestival har fremhævet de positive aspekter ved nedlukningen. Vi bliver mindet om, at vi løfter bedst i flok. Vi bliver mindet om, hvor meget fælles musikalske oplevelser kitter samfundet sammen. Vi bliver mindet om, at alt snart bliver godt igen«, siger festivalens ordførende direktør Lars Charlie Mortensen.

Overvældende mange tog del i markeringen både ved at købe en særlig festivalbox, en t-shirt eller hoodie og ved at friholde weekenden til festival-traditioner. Mere end 300 haver anmodede op til weekenden om at få besøg af den rullende festival, og på de sociale medier kan vi se, at folk var virkelig kreative og byggede deres egne versioner af f.eks. Kuhstall og Store Scene.

Du kan stadig nå at købe en t-shirt eller hoodie HER frem til 21. juni. 

60 procent holder fast i billet

Desuden har festivalens billetudbyder Ticketmaster håndteret de sidste henvendelser om refusioner. Samlet set har ca. 60 procent valgt at holde fast i partoutbilletten og dermed overføre den til næste år. Det giver et stærkt og solidt grundlag at arrangere næste års festival på.

»Vi er enormt beærede over, at så stor en del af vores gæster vil tage del i festivalen næste år, selvom der ikke er et eneste navn på plakaten. Det styrker os i den grad i troen på, at vi vender tilbage med fornyet kraft og appetit på fest, fælleskab og musik i 2021«, siger ordførende festivaldirektør Lars Charlie Mortensen.

Jelling Musikfestival 2021 finder sted i pinsen 20.-23. maj. Billetsalget starter 1. december 2020.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling