Historisk aften i Pakhuset

11. april 2016

Fredag aften blev den anden indledende runde i Quasar afviklet, denne gang i Det Bruunske Pakhus i Fredericia, og det blev en historisk aften i den forstand, at tre bands fik direkte adgang til finalen.

”Der var tale om et sjældent højt niveau blandt de deltagende bands, og dommerpanelet kvitterede altså med at fravige den normale procedure”, fortæller initiativtager til Quasar Lars ”Charlie” Mortensen, der arbejder for at give gode betingelser for regionens vækstlag. Som direktør og musikbooker for Jelling Musikfestival får han årligt hundredevis af henvendelser fra håbefulde bands, der gerne vil spille på festivalens scener.

Det er i år 10. gang Quasar afvikles, og fokus i år er at få flere stilretninger inden for rytmisk musik repræsenteret i talentkonkurrencen. Og det lykkedes til fulde på scenen i Det Bruunske Pakhus, hvor de seks deltagende bands spillede originale musiknumre, spændende fra introvert pop over country folk til højlydt rock med kantet charme og personlighed, hvilket også blev påskønnet af dommerpanelet.

Århusianske Trees in Toronto, Shred fra Svendborg og Indian Cane fra Tørring gik direkte i finalen, mens Caved Crow fra Sabro fik et wildcard og må afvente resultatet af den sidste indledende runde, inden de kan booke billetten til Jelling Musikfestival.

Konsekvensen af den ekstraordinære uddeling af finalebilletter kan blive, at Quasar er nødt til at udvide finalefeltet med en plads, men det er et skridt, som festivalen er klar til at tage.

”Vi har en målsætning om at fremme de unge musikeres muligheder, og hvis det betyder, at vi skal udvide med en plads, så er vi også parate til at tage det skridt, selvom det selvfølgelig giver en logistisk udfordring i torsdagens program under festivalen. Men det er en positiv udfordring”, konstaterer Charlie.

Den tredje og sidste indledende runde i Quasar afvikles fredag den 22. april i Bygningen i Vejle.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling