Fremadstormende Blæst indtager Jelling

12. januar 2023

Jelling Musikfestival 2023 får besøg af et af de mest lovende nye live-band på den danske musikscene. Byd velkommen til Blæst.

Netop som Jelling Musikfestival 2020 skulle have været afholdt, udgav Blæst debut-EP’en ’Vindstille’. Trods strid modvind med pandemi og nedlukning brød bandets fire unge musikere eftertrykkeligt gennem lydmuren og har etableret sig som ét af de festligste og mest lovende, danske live-navne. Gennembruddet understreger, at Blæst er kommet for at blive. 

Blæst var et af de mest travle live-bands i 2021. Historien om Blæsts festlige koncerter baseret på velproduceret, dansksproget popmusik løb dem i forvejen og bandet spillede for fulde huse over hele landet, inden de gjorde deres indtog i radioæteren med sangen ‘Ego’.

Siden har Blæst konstant floreret på både radio og streaminghitlister med de efterfølgende hits ’Juice’, ’Kig Op Fra Gulvet’ og ’Sover Du Nu’. ’Ego’ blev blandt andet P3’s Uundgåelige og ‘Juice’ røg direkte i rotation på både P3 og P4, og understreger sangenes øjeblikkelige appel. I 2022 kronede Blæst foreløbigt værket med det anmelderroste og uimodståelige album ’Stiv Kuling’.

Attituden er tilbagelænet og ubesværet, men de groovy, delikate popmelodier er båret af en ukuelig musikalsk fremdrift. Blæst er indbegrebet af ørehængere med en lyrik, der omfavner det nære og de små hverdagsøjeblikke, som rummer stor poesi, hvis man blot ser efter. Det ungdommelige tekstunivers gemmer på historier om farverige partycrashers på Roskilde Festival, tungsind og festromancer.

Popsangene leveres med forførende coolness af Fernanda Rosa, der med sin karismatiske vokal og stærke melodier, leder tankerne tilbage på 80’ernes og 90’ernes danske popikoner. Bag sig har hun Lauge Kjærulf og Valentin Buchwalds fyldige, men stringente popproduktioner, der underbygges af Anders Bondos melodiske guitarspil.

Blæst kan ikke undgå at tage Jelling med storm.

Plakaten tager form

Blæst slutter sig til et lineup, der består af bl.a. Lukas Graham, Nik & Jay, Tobias Rahim, Medina, Malte Ebert, TV-2 og Swan Lee, mens godt 80 navne stadig har til gode at blive offentliggjort.

Billetter til årets festivalbrag er i salg – priserne stiger 1. marts.

 

Festivalen starter om

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling