Festivaldirektøren gør status over Jelling Musikfestival 2021 + FAQ

9. oktober 2020

Kære festivalvenner.

2020 vil altid stå klart i vores hukommelse som sommeren uden festivaler. Selvom vi naturligvis savnede muligheden for at samle befolkningen om store livemusikoplevelser, beviste vores gæster og festivalnationen Danmark, at en lille viruspartikel ikke skulle få fællesskabet, samværet og musikken ned med nakken.

I festivalkalenderen har vi allerede vendt et blad og skriver nu 2021. Men coronavirussen begrænser fortsat mulighederne for at forsamles og agere som normalt. Derfor er der også allerede opstået usikkerhed om, hvorvidt der kan afholdes festivaler og andre store begivenheder næste år.

Lige nu er situationen svær og speciel og vi følger den naturligvis tæt. Men festivaltraditionen og fællesskaberne omkring den er alt for dyrebare at opgive allerede. Det handler særligt om de værdier, der igennem generationer er skabt via disse fællesskaber – det er vores identitet og en vigtig brik i den danske selvopfattelse og demokratiske levevis.

Vi vil i Jelling ligesom i foråret ikke lade bekymringerne styre os. I stedet lader vi myndighederne træffe beslutninger på et fagligt gennemarbejdet grundlag.

Aflysningen af 2020-festivalerne har også påvirket en lang række foreninger, organisationer og kulturelle samarbejdspartnere, der hvert år har fået del i festivalens overskud. Herudover har den også haft store konsekvenser for musikerne, deres crew og de mange leverandører, der har mistet deres indtjening – værdikæden i musikbranchen er hårdt ramt.

Vi som festival har stadig flere måneder at gå på, inden vi når ”point of no return” og samtidig arbejder videnskaben og sundhedsmyndigheder verden over på højtryk for at bekæmpe COVID-19 med alle midler. I et tæt samarbejde mellem festivalbranchen og myndighederne er vi sideløbende i gang med at afsøge alle vores muligheder for at afholde store begivenheder på sikker og forsvarlig vis, som vi har gjort i årevis.

Vi holder derfor fast i troen på, at vi kan afholde Jelling Musikfestival 2021. Om det bliver en festival, helt som vi kender den, ved vi ikke.

Lige nu afventer vi og lytter efter konstruktive løsninger. Vi kan koncentrere os om den opgave, fordi vi stort set havde en færdigplanlagt festival klar i foråret. De fleste forberedelser kan implementeres i 2021 og vi kan reagere hurtigt, når myndighederne giver grønt lys.

Jelling Musikfestival har et stort loyalt frivillighedskorps, der er med til at tage ejerskab af begivenheden – uden dem ingen festival. Herudover har en stor del af vores loyale publikum beholdt deres billet – det er vi utroligt taknemmelige for. Det betyder, at festivalen har et stærkt fundament til at fortsætte arbejdet mod den 32. udgave af festivalen.

Historien har vist, at pandemier slutter. Historien har ligeledes vist, at musikken altid overlever selv de tungeste skyer over verden. Det samme vil vores trang til at danse, synge og lysten til at være sammen i det fællesskab, der foregår før, under og efter festivalen.

Uanset hvad der sker, vender Jelling Musikfestival tilbage.

De bedste hilsner

Charlie – ordførende festivaldirektør

 

Klik på billedet herunder for at få svar på de spørgsmål, som du måtte have om festivalen 2021.

 

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling