Status: Et forsigtigt optimistisk kig på Jelling Musikfestival 2021

19. januar 2021

Lige nu gennemgår Jelling Musikfestival-organisationen alle muligheder og lægger en plan, der sikrer mest muligt fest og fælleskab i 2021.

Det står efterhånden klart, at de danske festivaler heller ikke i år undgår helt at skulle bekymre sig om den globale pandemi i et eller andet omfang. Men tonen er gået fra mol til dur og Jelling Musikfestivals fremtidsmuligheder i år ser bedre ud end i maj 2020, hvor man offentligt kun måtte samle ti mennesker.

Med Sundhedsstyrelsens vaccinationsplan har vi konkrete datoer at forholde os til. Ifølge planen vil samtlige borgere i risikogrupper have fået første vaccinestik midt i maj.

Vi kan også mærke en politisk velvilje omkring at finde en løsning, der gavner festivalerne og dermed foreningerne og det stærke danske fællesskab.

Men vaccineudrulningen og velvilje kan ikke gøre det alene: Alfa og omega for at få lov at holde festival i maj er et lavt smittetryk.

”Efter 2020 står det mejslet i massiv granit, hvilken rolle festivalerne spiller i Danmark. De er Danmarks stærkeste symbol på fællesskab, og et enestående samlingssted på tværs af hele befolkningen. Det har vi i den grad mærket, og vi står på spring for at skabe festivalsammenhold igen. Men lige nu kan vi ikke stille andet op end at opfordre til, at vi står sammen en ekstra gang om at overholde myndighedernes restriktioner. Det er altafgørende for, at vi kan få en sommer, hvor vi gør meget af det, vi plejer. Og med vaccinerne er der lys for enden af tunnelen og grund til en forsigtig optimisme,” siger festivalleder Lars Charlie Mortensen.

 

Q&A

Hvornår melder I ud, om festivalen bliver afholdt? 

Vi har afventet længe. Nu er vi ved at afklare. I de kommende måneder skal vi afgøre, hvordan festivalen kan afholdes.

Beslutningen ligger dog i høj grad hos sundhedsmyndighederne, som vi i samarbejde med vores brancheorganisation Dansk Live er i løbende dialog med.

 

Hvordan vil I afholde en sikker festival?

Et vedvarende lavt smittetryk foråret igennem er udgangspunkt for at kunne afholde en festival i 2021. Det kan vi alle sammen tage aktiv del i at sikre, og det har vi tidligere vist, at vi kan. Desuden vil vaccinerne forhåbentlig også vise sin effekt i statistikkerne.

Men at coronavirus er en saga blot i maj, er naivt at tro. Derfor har vi og vores sikkerhedsorganisation et samarbejde med myndigheder, forskere og den øvrige eventbranche om foranstaltninger, der kan reducere smitterisikoen på festivaler til et minimum. Det omfatter bl.a. hurtigtests, smitteopsporing, hyppig rengøring af alle kontaktflader og muligheden for generelt god afstand.

Målet med tiltagene er, at festivalen skal være stort set lige så sikker som det øvrige offentlige rum.

Yderligere har vaccinationspas eller coronapas også været nævnt som en mulig sikkerhedsforanstaltning, men hvordan den løsning rent praktisk kan fungere, mangler vi overblik over. Vi følger spændt udviklingen og er klar til at implementere alle foranstaltninger, der kræves for at afholde en sikker festival.

 

Hvorfor flytter I ikke festivalen?

Vi holder naturligvis muligheden åben, men at rokke ved festivalens traditionsrige placering i maj er ikke bare at flytte et kryds i kalenderen. Festivalen er båret af gæster, frivillige og leverandører, som vi er dybt afhængige af, står til rådighed i festivalweekenden og ugerne op til. De kan ikke automatisk forventes at være ledige senere på året.

Desuden vil en flytning være en satsning, da vi ikke kan være 100 procent sikre på, om restriktioner for større forsamlinger er udfaset på anden side af sommeren.

Hertil kommer at det er en stor logistisk opgave at skulle flytte en festival.

På nuværende tidspunkt er en flytning derfor ikke aktuelt, men heller ikke afskrevet som mulighed.

 

Hvornår åbner I billetsalget?

Vi sælger først billetter, når vi ved nogenlunde hvilket event, vi kan slå dørene op til.

Billetter købt til 2020-festivalen gælder i 2021 og skulle festivalen blive udsat til 2022, vil billetterne også være gældende der.

 

Læs mere i vores FAQ-sektion.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling