Dizzy Mizz Lizzys rockbrag rammer Jelling

2. februar 2023

Til maj vender Dizzy Mizz Lizzy tilbage og giver Jelling Musikfestival et skud benhård rock.

Dizzy Mizz Lizzy har konstant været et af de mest elskede rockbands i Danmark siden 1990’erne, hvor Tim Christensen, Martin Nielsen og Søren Friis-Larsen sparkede nyt liv i genren med debutalbummet ’Dizzy Mizz Lizzy’, der blev soundtrack for en hel generation. 

Den vindende kombination af guitar, bas og trommer tog Danmark med storm, og har holdt fast med en nærmest overmenneskelig vedholdenhed, der næsten 30 år senere har gjort deres første plader til hovedværker i dansk rock.

Siden comebacket i 2014 har Dizzy Mizz Lizzy skrevet nye kapitler til historiebøgerne – senest med albummet ’Alter Echo’ fra 2020.

Til sommer drager Dizzy Mizz Lizzy igennem Danmark, Tyskland, Holland, Norge, Sverige og Japan med en tour, der bygger bro mellem bandets to æraer og foreløbigt kroner deres glorværdige karriere. Vejen går naturligvis også forbi festivalpladsen i Jelling.

Bygger bro mellem to æraer

Sommerens koncerter trækker på numre fra både fortiden og nutiden, og bliver ifølge Tim Christensen en blanding af klassikere som ’Waterline’ og ’Silverflame’ og nyere mere metalklingende hits som ’The Middle’ fra ’Alter Echo’. Han udtaler i en pressemeddelelse:

Dizzy kommer aldrig til at spille koncerter uden gamle og populære sange, for selv om Alter Echo er blevet en nutidig identitet for bandet, har vi stor respekt for vores fortid. Vi kommer bare ikke til at fortabe os i den.”

Koncerten på Jelling Musikfestival 2023 kan imidlertid blive sidste gang i et stykke tid, Dizzy Mizz Lizzys mastodontiske rocklyd vibrerer i kongebyens undergrund. Efter den forestående tour vil bandet bruge tid på at puste ud, finde ny inspiration og forfølge drømme, der måske munder ud i et fremtidigt album.

Hvordan bandets fremtid ser ud, ved Tim Christensen ikke. Men én ting står fast: Dizzy Mizz Lizzy vender tilbage til Jelling Musikfestival for at skabe et rockbrag, der vil give ekko i eftertiden.

 

JMF24 STARTER OM

 

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling