Den skotske verdensstjerne Lewis Capaldi til Jelling

30. januar 2023

26-årige Lewis Capaldi har med sin hæse stemme, humor og popballader lagt hele verden for sine fødder. Med tårnhøje streamingtal og udsolgte arenaer i ryggen spiller han sit eneste danske festivalshow på Jelling Musikfestival i maj 2023. 

Når man hører Lewis Capaldis stemme, er der ingen tvivl om, at han er den ægte vare. Han har skrevet sange siden barndommen, og da han var 11 år gammel, sneg han sig med sin bror på pubs for at optræde. Siden blev hans hjemmeoptagede sange opdaget på musikplatformen SoundCloud – og nu er han én af tidens største popmusikere.

Han fik sit helt store gennembrud i 2018 med balladen ’Someone You Loved’, der langsomt, men sikkert strøg til tops på hitlister i hele verden. I efteråret 2022 blev sangen den mest streamede britiske sang nogensinde, da den overhalede kammeraten Ed Sheerans ’Shape of You’, og er lige nu den fjerde mest streamede sang nogensinde på Spotify. Det efterfølgende debutalbum ’Divinely Uninspired To A Hellish Extent’ blev det mest solgte album i England i både 2019 og 2020 og kastede hits som ’Before You Go’ og ’Bruises’ af sig. 

Lewis Capaldis seneste singler indtog igen hitlisternes førsteplads i England – og sidste weekend i maj gæster det topaktuelle verdensnavn Jelling Musikfestival 2023.

Sørgmodighed og humor 

Mens Lewis Capaldi på det musikalske plan er kendt for rørende sange om savn og forlist kærlighed, bliver han hyldet for sin humor og uhøjtidelighed mellem sangene, i tv-interviews og på sociale medier. Han viser sin samling af grimme solbriller frem på Instagram, inkluderer citater fra sin mor i pressemeddelelser, lancerer frysepizzaer under navnet Big Sexy Pizza og taler samtidig åbenhjertigt om sit liv med Tourettes syndrom. Og så har han til den nye single ’Forget Me’ lavet en scene-for-scene-reproduktion af Wham’s klassiske ’Club Tropicana’-video med sangeren selv i hvide Speedos.

Lewis Capaldi leverer ærlige, ægte og håndspillede koncerter bygget på vanvittigt stærke sange, hvor mennesket bag skinner igennem. Men selvom hans globale karriere virkelig tager fart lige nu, er han fortsat befriende uhøjtidelig. Netop derfor passer Lewis Capaldi perfekt til Jelling,” lyder det fra programchef Gaute Parbo Niemann.

Lewis Capaldi toppede i januar igen den engelske Billboard-hitliste med singlen ’Pointless’, der er hans fjerde nummer 1-hit. Nummeret er en forløber til det længe ventede andet album ’Broken By Desire To Be Heavenly Sent', der udkommer 19.maj – lige i tide til koncerten i Jelling.

Det er altså en sanger med et massivt globalt momentum, der optræder på Jelling Musikfestivals Store Scene fredag d. 26. maj – find billetter her.

 

JMF24 STARTER OM

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling