Danmarks festivaler sparker de store livekoncerter i gang sammen

5. juli 2021

De danske festivaler står sammen om en stemningsfuld udendørs koncertdag på Refshaleøen i hjertet af København.

To år uden festivaler har været hårdt for hele musikbranchen og både publikum, artister og arrangører trænger til at mærke fællesskabet. Krisen har samtidig også styrket dialogen og samarbejdet mellem festivalerne og blotlagt et udtalt behov for at sætte fokus på vigtigheden af livekoncerter og deres betydning for fællesskab og sammenhold i samfundet.

Under navnet Tilbage Til Live går ni af landets største festivaler – Roskilde Festival, NorthSide, Heartland, COPENHELL, Smukfest, Tinderbox, Jelling Musikfestival, Nibe Festival og Grøn – og Refshaleøen derfor for første gang sammen om at skabe oplevelser med livemusikken og fællesskabet i centrum.

Lørdag den 4. september skrues der for alvor op for livemusikken og de store fællesskabende koncertoplevelser omkring musikken med nogle af Danmarks største navne inden for rock og hiphop samlet på en koncertdag, der er som taget ud af et festivalprogram: DIZZY MIZZ LIZZY og D-A-D og SUSPEKT, TESSA m.fl.

Tilbage til Live afholdes umiddelbart efter, at landet bliver åbnet helt op igen. De nuværende danske coronarestriktioner bliver ophævet 1. september, hvorefter det bliver muligt at mødes i større forsamlinger. Dermed giver koncertdagen også festivalerne mulighed for at få erfaringer, læring og data fra COVID-tiltag i forbindelse med afvikling af store livearrangementer, som er uundværlig viden, når vores festivaler vender tilbage næste år.

Koncerterne finder sted på Refshaleøens Sønder Hoved, det smukke grønne område med udsigt ud over Københavns Havn.

Billetsalget starter onsdag den 7. juli kl. 10:00 via Ticketmaster.dk.

Koncertdagen er kommet i stand i samarbejde med Tuborg og Royal Unibrew. 

Om musikken:

DIZZY MIZZ LIZZY satte et varigt aftryk på den danske rockmusik, da de stormede ud i æteren med kæmpehits som Silverflame og Waterline i midten af halvfemserne, og de er stadig i dag et af landets bedste og mest populære rockbands med solid bund i lyden og stærke melodier.

Dizzy Mizz Lizzy

D-A-D er kendt for deres fandenivoldske attitude og underholdende sceneshow, og deres umiskendelige ”cow punk”-lyd har skabt en perlerække af hårdt klingende hits med tårnhøj singalong-faktor.

Albertslund-gruppen SUSPEKT er uden tvivl landets største hiphop-navn og har siden 1999 leveret kompromisløse tekster og beats i verdensklasse, og de er berygtede for deres medrivende koncerter.

TESSA, der også kommer fra Albertslund, har på rekordtid etableret sig på hiphop-scenen og har allerede en lang række hits og optrædender under bæltet.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling