Fuldt program: D-A-D, Folkeklubben og Spleen United afrunder plakaten

9. marts 2022

Med D-A-D, Folkeklubben og Spleen United er lineuppet til Jelling Musikfestival 2022 komplet.

Tre navne fra den danske musikscenes absolutte top runder #JMF22-plakaten af med en stærk buket af rock, poesipop og elektropop/rave.

Find biLLETTer hER🎉 

 

D-A-D vender i 2022 tilbage til Jelling for demonstrere, hvad den ikoniske rockkvartet gør bedst: Leverer rå rockmusik og et medrivende sceneshow, der går lige i hjerte og sjæl hos publikum. 

Siden starten af 80’erne har D-A-D kombineret sine rifftunge rocksange med en kæk spilleglæde og en snert af blueset cowboy-vibe, der har placeret kvartetten som et af den danske livescenes bedste rockbands. Med en stribe af efterhånden klassiske plader lige fra ’No Fuel Left For The Pilgrims’ og ’Good Clean Family Entertainment You Can Trust’ til ’Everything Glows’ og ’Soft Dogs’ har D-A-D for længst cementeret deres uopslidelighed.

Senest har rockikonerne samlet de musikalske tråde på 2019-albummet ’A Prayer For The Loud’, der med al mulig tydelighed demonstrerer musikkens uforandrede vitalitet, der kalder på igen at blive spillet fra landets største scener foran et stående, skrålende publikum.

D-A-D lukker Store Scene lørdag aften med deres uforfalskede energiudladning, der nok skal stille den værste rocksult indtil næste år.

Med en musikalsk værktøjskasse, der rummer finkulturelle referencer, protestsange og analoge lydlandskaber, kunne Folkeklubben let være sat i bås som nostalgikere. I stedet har trioen med sine fem albums siden 2013 gang på gang bevist sin tidløshed og vundet Danmarks hjerter.

Forsanger Kjartan Arngrims særlige take på dansksproget poprock rummer en nutidighed, der vækker genklang fra Bo-Bi Bar til Blåvandshuk, mens Rasmus Dall på guitar og Rasmus Jusjong på trommer, beats, kor og keys altid tegner dragende lydbilleder. Blandingen kaster stribevis af perler af sig, som ’Men Ikke Endnu En Vinter’, ’Danmarksfilm’ og ’Fedterøv’ for blot at nævne nogle få.

Med 2021-albummet ’Børn Af Den Tabte Tid’ i ryggen optræder Folkeklubben i år for sjette gang på Jelling Musikfestival – og for første gang på festivalens Store Scene.

Spleen United indtager på mange måder hjemmebanen, når de spiller på Jelling Musikfestival 2022. Dels har de siden 2003 givet stribevis af sagnomspundne optrædener på festivalen og dels har flere i bandets originalbesætning rødder i byen. I 2022 præsenterer vi Spleen United igen, når bandet giver én af sine få festivalkoncerter på #JMF22.

Kvintettens tre albums ’Godspeed Into The Mainstream’, ’Neanderthal’ og ’School of Euphoria’ står som hovedværker i dansk elektropophistorie, der hver især med sublim stilsikkerhed udfolder bandets musikalske rejse fra det skarpslebne, polerede til det vildtvoksende, primale.

Med euforiserende melodier, stærk bas og rave-energi som faste komponenter sikrer Spleen United en nattefest, der sætter ild til Teltscenen.

”Med dagens offentliggørelser binder vi sløjfe på programmet med tre navne, der viser bredden i årets lineup. Vi er stolte af hvert og ét af de over 100 navne på plakaten, som vi efter to år uden festival i Jelling næsten ikke kan vente med at opleve foran vores fantastiske, festivalsultne publikum. Da årets program også er mit sidste som booker, vækker det personligt en enorm glæde at se bredden hos den danske musikscene i disse år”, siger festivalleder Lars Charlie Mortensen.

Med de sidste tre navne på plakaten er lineuppet til årets festival komplet. Nu gælder det bare om at vente til sidste weekend i maj, hvor festivalmagien genopstår i Jelling.

 

SE fuldT program đź“ś

 

FIND BILLETTER HER🎉 

 

Festivalen starter om

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling