Clara og Jung til plakaten 2020

16. januar 2020

Der vanker øreguf til både pop-puritanere og 80’er-fans, når Clara og Jung til maj gæster festivalen.

Begge kunstnere er for alvor brudt igennem lydmuren i 2019 og står foran et 2020 fuld af liveoptrædener og nye albums. Deres musikalske udtryk er vidt forskellige, men både Clara og Jung er skarpe, nye skikkelser på den danske popscene, hvis koncerter med garanti vil sende både armene og følelsesregistret på himmelflugt.

Bag Clara står den kompromisløse popsangskriver Clara Toft Simonsen, der leverer rendyrket, elektronisk popmusik med internationalt format. Lyrikken kredser om de store temaer, som kærlighed, jalousi og utroskab, mens melodierne flirter med r’n’b og dansegulvsfyldende EDM – konstant med Claras store stemme helt i front.

Hele livet har Clara levet og åndet musik, og allerede som 15-årig, da hun stadig gik i folkeskole, indgik hun en udviklingskontrakt med Sony Music. Som 18-årig udgav Clara sit debutalbum August Eighteen. Med hits som ”What They Say”, ”Good To You” og ”Crazy” har hun allerede markeret sig på streaming- og radiohitlisterne, ligesom hendes gennemslagskraftige liveoptrædener f.eks. under P3 Guld 2019 har profileret hende som et navn med en stor fremtid. Hendes indsats blev hædret med prisen for Årets Nye, Danske Navn ved Danish Music Awards i 2019. På Jelling Musikfestival vil hun tilmed allerede være ude med sit andet album, der udkommer i marts.

Den topaktuelle indiepop-trio Jung kom ud af det blå og er buldret ind i den danske radioæter med deres singler ”Jeg Skal Nok Vente” og ”Hun Kommer Tilbage”, der var P3’s Uundgåelige i september 2019. Siden har de været med på Benals ”Amazing Tour” i november/december, og i 2020 er der lagt i kakkelovnen til deres egen rundrejse til landets største byer. Selvom debutalbummet endnu ikke er udkommet, har trioen formået at fylde spillestederne Voxhall i Aarhus og Hotel Cecil og VEGA i København.

Bandet har rødder i Frederikssund og Middelfart og består af Michael Hovmand på keyboard, guitarist Sigurd Boesen og Jonas Jung bag mikrofonen. Deres lyd spænder mellem det lyse og mørke og det genkendelige og finurlige, og måske netop derfor favner bandet bredt. Med deres stemningsmættede, dansksprogede popsange med elektroniske elementer og inspiration fra 80’er-rock håber bandet i al beskedenhed at samle generationerne. Dermed er de nærmest selvskrevne på plakaten til Jelling Musikfestival 2020.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling