Bliv fragtet til Jelling Musikfestival med appen nabogo

12. april 2022

Festivalen indgår et samarbejde med nabogo, der skal bekæmpe transportspild og gøre turen til Jelling billigere, grønnere og for de fleste helt gratis.

Hvert år strømmer ca. 35.000 festivalgæster til Jelling sidste weekend i maj til fire dage med fest, fællessang og fælleskaber. I 2019 ankom op mod 80 procent af gæsterne i bil, og det giver et massivt tryk på indfaldsvejene til byen.

Én ting gæster kan gøre for at mindske trafikken – og samtidig både spare brændstof og dele transportomkostninger – er at fylde bilerne op.

”Vi arbejder benhårdt på at få folk til at tænke over, hvordan de fragter sig til og fra festivalen smartest muligt. Hvis vi kan flytte flere sammen i bilerne, kan vi både mindske vores grønne aftryk og køerne på vejene til fordel for alle”, siger Peter Caspersen, der er ansvarlig for Jelling Musikfestivals strategi for holdbare løsninger.

Jelling Musikfestival har derfor indgået et samarbejde med samkørselsplatformen nabogo, der vil bekæmpe tomme sæder i biler og derved mindske transportspildet. Nabogo er en del af den kollektive transport og samarbejder derfor med trafikselskaber og kommuner, der betaler for servicen, så turen for brugeren bliver rørende billig. 

Fordelene ved nabogo er mange:

  • CO2-besparende: Hvis flere får et lift og lader bilen stå, mindsker det brændstofforbruget. For eksempel kan det ifølge nabogo spare ca. 66 ton CO2 år, hvis 50 personer lader bilen stå og i stedet kører med andre til og fra arbejde i et år.
  • Billigere: Den, der kører med, betaler en fast pris på 75 øre pr. km. direkte til chaufføren. For eksempel koster et lift til Jelling Musikfestival fra Vejle St. 10,5 kr. Nabogo tilbyder festivalgæster 150 kr. til kørsel med kampagnekoden JMF22, så de fleste kan køre til festivalen stort set gratis – chaufføren får stadig betaling.
    Som en ekstra bonus til chaufførerne tilbyder Jelling Musikfestival en pose KiMs-chips, der kan afhentes i Bar Bar (ved Mormors Mad) ved at vise den kørte tur i nabogo-appen.
  • Sjovere: Med nabogo kan du møde andre festivalgæster, allerede når din rejse begynder. Og hvis tilpas mange deler bilernes sæder, mindsker vi køerne til festivalpladsen – og kommer derved hurtigere i gang med alt det sjove.

Sådan gør du

Nabogo benytter sig i modsætning til andre liftdelingstjenester af opsamlingssteder, hvor passagerer kan stige af og på – præcis som på bussen.

Når du har downloadet nabogo-appen i App Store eller Google Play Butik kan du:

  1. Vælge ’Tilbyd lift’ og oprette din profil. Derpå indtaster du din rute fra dit hjem til Jelling Musikfestival, tilpasser tidspunkt og vælger ENKELT TUR (og gør det samme for hjemturen). Læn dig tilbage og vent på at få en anmodning fra én, som skal samme vej.
  1. Vælge ’Find lift’ (fra dit hjem til Jelling Musikfestival) og derpå SØG LIFT, hvis du vil se med det samme, hvilke lift der er – og OPRET LIFTAGENT, hvis du vil have besked, når det er muligt at anmode om et lift.

Har I allerede planlagt at køre sammen? Perfekt! Gør det gennem nabogo, så passageren kan betale chaufføren med kampagnekoden – og så I kan fylde bilen helt op. Når du opretter din tur, kan du tilpasse ruten, så den går forbi den, som kører med. Du gør det ved at placere et via-punkt på vennens adresse, og det danner automatisk et mødested, så I let kan bruge appen. 

Husk!

I har først en aftale, når chaufføren godkender en liftanmodning. I appen kan du se, hvem du kører med, og det er muligt at give hinanden stjerner efter gennemførte lift. Når I har en aftale, kan I også se hinanden i appen live – smart hvis chaufføren fx er forsinket pga. trængsel. Du kan altid justere dagene, tidspunkterne, dit profilbillede, osv.

Når festivalen er i gang, bliver visse veje i Jelling lukket. Husk derfor at følge skiltningen for at komme til dit nabogo-mødested. 

Rejseplanen viser desuden alle nabogo-lift, også i kombination med andre transportformer. 

Inden turen er det en god idé, at du snakker med chaufføren, så I f.eks. sammen sikrer jer, at der er plads nok til baggage. Det er muligt at lave en kort profiltekst, og som chauffør kan du fx skrive, hvor meget bagageplads du har, og hvordan din bil ser ud.

Og tilmed har nabogo tilbudt Jelling-publikummet en kampagnekode, der giver passagerer 150 kr. at køre for – så turen for manges vedkommende bliver ganske gratis. Kampagnekoden er: JMF22

God tur – og god festival! 

Om nabogo

Med nabogo hjælper vi hinanden, afhjælper trængsel og gør en indsats for klimaet.

Startupvirksomheden nabogo lancerede sin app i september 2019 og har – trods covid-19 – indgået samarbejdsaftaler i 27 danske kommuner, bl.a. Vejle, Kolding og Odder samt hele Nordjylland. Siden efteråret 2021 har nabogo oplevet ugentlige, markante stigninger i antallet af samkørsle

Nabogo er gebyrfri (og reklamefri), og data deles ikke med udenlandsk tredjepart. Forstå nabogo med denne film på to minutter.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling