Billetsalgsstart sikrede 105.050 kr. til tre gode formål

7. december 2019

Første december blev billetsalget til Jelling Musikfestival atter skudt i gang – og salget sikrede en god portion penge til tre velgørende organisationer – fordelt af billetkøberne.

Siden 1989 er overskuddet fra årets festivaler i Jelling uddelt til gode formål – og dét bliver ikke ændret. Det var derfor besluttet, at festivalen donerer 10 kr. pr. solgt partout billet til én ud af tre foreninger, der arbejder på at gøre en forskel for børn, unge, idræt og kultur.

Således kunne billetkøberne selv vælge, om de ville donere ”deres” 10’er til Mødrehjælpens julehjælp, SIND Ungdom eller Jelling Forenede Sportsklubber.

Julegaver til 100 børn og deres familier

Højdespringeren blandt afstemningen blev Mødrehjælpens Julehjælp! Organisationen, der arbejder for at give alle den samme mulighed for at fejre jul, uanset om man er ramt af økonomisk fattigdom, sygdom eller noget helt andet, blev valgt af hele 67% af køberne.

I alt betyder det, at Mødrehjælpens julehjælp får 70.417 kr. til at sikre, at der bliver opfyldt rigtig mange juleønsker og forhåbentligt skabt kærlige stunder i trængte familier i denne juletid.

”En sådan donation betyder virkeligt meget for os – det giver os mulighed for at hjælpe omkring 100 børn og deres familier til en bedre jul med gaver og julemad. Noget ikke er sikkert, de ellers ville have mulighed for i en svær tid. Vi er så taknemmelige for, at festivalens publikum har valgt at støtte os så meget!” fortæller Nanna Boysen, Socialrådgiver, Mødrehjælpen

Også penge til psykisk sårbare og idrætsfællesskab

Knap 35.000 kr. blev fordelt mellem SIND Ungdom og Jelling Forenede Sportsklubber.

SIND Ungdom får således nogle meget velkomne midler til deres arbejde for at sikre, at ingen unge føler sig alene, når de selv eller deres nærmeste bliver ramt af psykisk sårbarhed.

Det lokale idrætsfællesskab, Jelling Forenede Sportsklubber får med pengene også en større mulighed for fortsat at styrke det frivillige foreningsarbejde i Jelling og omegn og fremme idrætten.

Kun starten på at gøre en forskel

Med de 105.050 kr. uddelt, har festivalforeningen kun lige taget hul på at uddele overskuddet fra 2019-festivalen. I løbet af de kommende måneder, vil foreningens Uddelingsudvalg træde sammen og behandle de øvrige ansøgninger fra almennyttige foreninger og projekter.

”Vi ser altid frem til denne tid på året, når kassen er gjort op. For ikke noget med at kunne se tilbage på en helt fantastisk 2019-festival, har vi nu også glæden ved at uddele overskuddet til vigtige formål, der gør en forskel for rigtig mange frivilligforeninger derude. Det er en af de største glæder ved at være en NON-PROFIT-festival” udtaler Lars ”Charlie” Mortensen, Ordførende Direktør ved Jelling Musikfestival.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling