BÆNCH vinder Quasar 2023

25. maj 2023

Traditionen tro kunne man på førstedagen af Jelling Musikfestival få en forsmag på morgendagens stjerner fra Syddanmark, da finalen i talentprogrammet Quasar løb af stablen på Tribunen. 

Det var en beslutning, der splittede dommerpanelet, da de denne torsdag aften skulle afgøre, hvem der skulle ende som vindere af Jelling Musikfestivals talentprogram Quasar. Men syv af de 13 dommere var enige: BÆNCH er dette års vinder. 

“Det var et svært valg, men vi føler, at BÆNCH var den artist, som fremstod mest helstøbt og er klar til at tage de præmier, der følger med sejren. Samlet set havde BÆNCH et udtryk, hvor der var tænkt over nogle stilistiske valg, og så havde de en lyd, som vi tror på, kan klare sig videre herfra,” siger John O’Power, medlem af dommerpanelet i Quasar. 

Selvom der kun skulle findes én vinder af Quasar 2023, glæder John O’Power sig over, at han i dag har set et højt niveau hos de fire talentfulde finalister:  

“Det var højt niveau i dag, og vi var også uenige i dommerpanelet. Men det er jo et sundhedstegn, at vi føler, at der er flere, der har potentialet. Og det tager jeg i virkeligheden som en rigtig god ting.” 

Charme, selvtillid og lækker musik 

BÆNCH var også det første ud af fire bands, der gik på finalescenen til kulminationen af et forløb, der startede for hele 60 bands allerede i august sidste år, og siden har budt på blandt andet coaching og showcase-koncerter. 

Publikummet til torsdagens finale blev i forårssolen forkælet af de fire finalister på Tribunen; Mads Langelund med lækre guitariffs og rå energi, GUNILLA med en fortryllende vokal og følsomme tekster, Tiger På Spring med deres overvældende energi og party-punk, men til sidst var det altså bandet fra Horsens, der løb med sejren. 

“Vi er bare megaglade,” sagde BÆNCH efter kåringen på scenen, og så tilbage på det ni måneder lange forløb med Quasar: 

“Det har været fucking fedt. Vi har fået virkelig meget ud af det. Vi har det pissefedt, og nu skal vi arbejde virkelig hårdt for de bedst mulige resultater.” 

 

(Foto: The Cosmic Supply Co.)

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling