6 stærke rocknavne belejrer Alfreds

9. marts 2023

En håndfuld af livescenens stærkeste, danske rocknavne indtager lørdag d. 27. maj Alfreds. Et sjette navn kan festivalgæsterne selv være med til at udpege.

Jelling Musikfestival vil lørdag d. 27. maj skælve, når fem af rockens mest intense livenavne brænder igennem på festivalens tredjestørste scene Alfreds. Dagen igennem bliver scenen forvandlet til en rock-klub med Royal Export i hanerne og headbang i luften.

The Sandmen, Kellermensch, BERSÆRK, Keen on Queen og Rage Again leverer de tunge toner, der trækker tråd(e) gennem seks årtiers rockhistorie. Derudover har lineuppet plads til et sjette navn, som publikum gennem Royal Unibrews Tak Rock-univers kan være med til at udpege.

Seks årtiers rock bliver kanaliseret

Siden det internationale gennembrud har The Sandmen været en institution i dansk rock. Bandet har aldrig været bange for at forny sig, og netop derfor står de som et fortsat interessant og udfordrende rocknavn godt 30 år inde i karrieren. De senere år har trioen gennemgået et totalt hamskifte og udgivet to anmelderroste albums på dansk. Live leverer The Sandmen stadig det imponerende bagkatalog på bandets karakteristiske groovy, hårde og direkte måde.

Mørkemændene i Kellermensch har med deres unikke kombination af trædeorgel, violiner, forvrængede guitarer, dundrende trommer og tordenbrøl genopvakt rockmusikken og udviklet sig fra kompromisløst rockband i den esbjergensiske undergrund til internationalt koncertfænomen. Publikum kan umuligt gå upåvirket fra Kellermenschs smukke, intense, smertefulde og voldsomme liveoptrædener. Og med sidste års anmelderroste album ’Capitulism’ markerede Kellermensch sig endegyldigt som en mastodont, der vil dominere den danske rockscene i mange år frem.

De hedenske heavy-rockere i BERSÆRK leverer hver koncert med en tilstedeværelse ud over det sædvanlige. Sangene udspiller sig i et mytisk univers, hvor fortidens nordiske livsverden får nyt liv i en nutidig kontekst, alt sammen energisk tilvejebragt af bandets groovende melodiske tung-rock og alsidige sangskrivningstalent. På scenen garanterer BERSÆRK en fortættet, mørk og vild helhedsoplevelse – og deres publikum er kendt for at komme tilbage efter mere.

Med deres charmerende og respektfulde hyldest til majestæterne i én af 70’ernes største rockgrupper har Keen on Queen på bare to år markeret sig som ét af Danmarks bedste coverbands. De har taget de danske spillesteder med storm med et show i absolut topklasse, stærkt anført af forsanger Morten Hvid, der kanaliserer en stilsikker og overlegen Freddie Mercury med masser af saft og kraft i stemmen – tilsat et kækt glimt i øjet og stramme lædertights.

Rage Again starter et oprør, når de kanaliserer den samme energi, vildskab og kompromisløse indignation, som Rage Against The Machine bragede igennem med i 1990’erne. Hyldestbandet er opstået som et kærlighedsmanifest til blandingen af hiphoppens politiske og æstetiske arvemasse og den hårde rocks aggressivitet, som rapmetalbandet fra Los Angeles definerede. RAGE AGAIN giver uomtvisteligt publikum en unik oplevelse med en endeløs strøm af dynamiske grooves, aggressiv funk, røde faner og revolution.

Det bliver en Led Lørdag!

 

Billet til lørdag d. 27. maj 🤘

 

 

JMF24 STARTER OM

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling