1,9 millioner til folkesundhed, foreningsliv og børn i fattigdom

31. marts 2020

Overskuddet fra Jelling Musikfestival er blevet uddelt til en bred vifte af almennyttige formål. I år har publikum i endnu højere grad spillet en rolle i uddelingen.

”Non profit siden 1989”-stemplet pryder stort set alt Jelling Musikfestival-relateret materiale, fordi overskuddet fra hvert års festival går til velgørende formål.

Festivalens gæster og frivillige har al mulig grund til også at være stolte over det lille stempel med den store betydning, der i al sin enkelthed betyder, at hver en krone af overskuddet fra festivalen går til velgørende og almennyttige formål.

Det samlede beløb uddelt henover årene er omtrent 37 millioner kroner.

 

Publikum øremærker overskuddet

Festivalforeningen skal hvert år inden næste festival uddele festivalens overskud. 2019-festivalen genererede et pænt overskud, der nu er blevet fordelt i overordnet set tre bunker.

Før årsresultatet blev opgjort, blev godt en million kroner udbetalt til de foreninger, som år efter år stiller op med frivillige, der hjælper før, under og efter festivalen.

Størstedelen af festivalens resultat på 673.457 kr. er i løbet af de seneste måneder blevet uddelt i forbindelse med en ansøgningsrunde om midler til idræt, kultur samt almennyttige og sociale indsatser – med særligt fokus på ungdommen. Børn, Unge og Sorg, Dansk Brystkræft Organisation og organisationen Stairway Danmark, der hjælper udsatte børn i Filippinerne, er i den forbindelse blandt andre blevet tilgodeset, foruden en lang række ildsjæle i lokal- og idrætsforeninger.

De resterende midler er tidligere blevet uddelt i samarbejde med festivalens publikum. Fx kunne gæster donere sin pant til Kræftens Bekæmpelse og fordele ti kroner til et almennyttigt formål i forbindelse med billetsalgsstarten. Derudover fik Kirkens Korshærs varmestue i Vejle overskuddet fra fællesspisningsarrangementet med overskudsmad efter sidste års festival.

 

Penge tilbage til fællesskaberne

Det overskud festivalen genererer, arbejder således i ring og gives tilbage til samfundet, hvor de er med til at skabe kulturel og almennyttig merværdi og bevare den unikke frivilligheds- & foreningskultur vi har i Danmark.

På mange måder er uddelingen af midlerne kulminationen på festivalåret. Særligt i disse vanskelige coronatider, giver det ekstra god mening at overskuddet skabt af publikum og de frivillige, går direkte tilbage til fællesskaberne”, siger festivalens ordførende direktør Lars Charlie Mortensen.

Det samlede beløb, som foreningen har sendt tilbage til samfundet efter 2019-festivalen er 1.896.399 kr.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling