”Fællesskabets festival” blev den største nogensinde i Jelling

Publikums rekord – SOL og atter SOL fra en skyfri himmel – og ikke mindst et glad og veloplagt publikum, der fik en række verdensklasse koncerter…

Jubilæumsåret – 20 år med Jelling Musikfestival - er et fakta, som ikke er til at komme uden om og som er ”ganske vist”.

Og hvilket år… solen og sommeren havde bidt sig fast i god tid inden festivalen - og både før, under og efter festivalen holdt vejrguderne hånden over Jelling.

Rammerne var perfekte og billetsalget var forrygende fra dag 1, da billetsalget startede i december. Bryan Adams og legenden John Fogerty toppede plakaten. Men udover de store navne, som prægede plakaten, var der et hav af nye og nyere danske navne, som netop nu præger den danske musikscene. De store udenlandske navne og de mange gode danske navne gav en festival, der må siges at være den største nogensinde i festivalens 20 årige historie.

For første gang - men ikke sidste gang - var der storskærm opstillet… noget publikum tog godt imod.

Afviklingen af Quasar Rock finalen torsdag aften som ”tyvstart” til festivalen blev en stor succes, hvor der blev leveret god musik fra alle fronter – deltagerne gav hvad de havde i sig og det store fremmødte publikum gav deres besyv med. Dommerpanelet var på en svær opgave, men fandt frem til at Kolding bandet INTERAGT skulle blive dette års velfortjente Quasar Rock vindere.

Fredag var campen fyldt og allerede fra middag var Festivalpladsen ved at være fyldt godt op… Her blev det til en lang række flotte koncerter der bla. kulminerede med VOLBEAT og TV 2.
En forrygende dag der indikerede, at denne festival ville blive stor – rigtig stor.
Med solens første stråler lørdag morgen stod festival publikummet op og selvom festen havde varet længe dagen før, var publikum klar fra første tone… Den ene store koncert oplevelse på festivalens 5 scener afløste den anden. Big bandet lagde traditionen tro ud og blev afløst af den legendariske svenske troubadour Mikael Wiehe … Herefter kom de som perler på en snor: Birthe Kjær sprængte rammerne i Alfreds… Rock Nalle, Savage Rose, Run Rig og The Blue Foundation fik hårene til at rejse sig… i Søpavillionen var der sommerstemning og med De Glade Sømænd og Vejgaards Tårnblæsere og - ikke mindst -Syngepigerne var der gang i den…

Det hele kulminerede, da den legendariske Creedens Clearwater Rivavel front figur, John Fogerty, indtog scenen. Forinden havde tusinder af udenlandske og danske John Fogerty fans taget opstilling for at vente på Mr. Fogerty.

Da Fogerty gik på scenen var solen for længst gået ned og lørdagen ved at gå på hæld, men den amerikanske legende samlede flere end der nogensinde før har stået foran store scene på Jelling… Og da han sammenlignede Jelling med alle Festivalers ”moder ” med ordene ”You people reminds me of 69 in Woodstock”… og herefter gav numret ”Who`ll Stop The Rain” , var der ikke et øje tørt… Hit på hit fulgte og på et tidspunkt overdøvede det syngende publikum nærmest manden på scenen.
John Fogerty gav en mindeværdig koncert på Jelling – Den eneste i Danmark det år - en koncert der var et jubilæum værdigt.
Steffen Jungersen gav efterfølgende koncerten 6 stjerner i BT.

Med lørdagens brag af en festival dag i hukommelsen, stod folk op søndag til endnu en varm sommerdag med sol fra en skyfri himmel.
De mange boder med de glade frivillige gjorde klar til endnu en dag – et af de nye tiltag dette år var ”Mormors Mad” og allerede fra dag ét blev det en succes - god dansk traditionelt mad holder.
Ligesom dansk musik. Søndag eftermiddag blev nærmest en levendegørelse af dansk rock historie: Sebastian, der alene med sin guitar, fik et fyldt telt til at skråle med på alle hans gode sange. Rugsted & Kreutzfeld, der med dyb professionalisme var genopstået og gav publikum det de ville have… efterfulgt af husorkesteret Lilholt Band og Gnags der holdt publikum fast… Per Vers og Ole Omkvæd rappede sig igennem eftermiddagen på Ny Scene, inden det hele endte med et brag af en koncert med canadiske Bryan Adams, der som John Fogerty dagen før, samlede en kæmpe skare af publikum foran den store scene.
Bryan Adams var absolut den rette til at runde jubilæumsåret af… rock, pop og charme tryllebandt publikum til sidste strofe på dette års festival. En festival som var den måske nok mest vellykkede festival nogensinde. En festival der blev afviklet under en skyfri himmel og med et rekord stort publikum som skønnes at have rundet de over 25.000 stk. Et antal der stadfæster, at Jelling er kommet i ”superligaen” blandt landets festivaler og som gør at Jelling vel er den 3 største af sin art herhjemme.

Det afsluttende FYRVÆRKERI markerede at nu var det slut for i år…

Jelling Musikfestival 2008 er indtil videre den største Jelling festival nogen sinde... Rekord, rekord og masser af sol – glade publikummer og masser af vellykkede koncerter fra Søpavillion, Ny Scene over Alfreds til Teltscenen og Store Scene… En ubetinget SUCCES !!

TILLYKKE TIL ALLE… lets enjoy 20 more years!

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling