29.·30.·31. maj & 1. juni 2019

Trees in Toronto - vinder af Quasar 2016

Træerne voksede næsten ind i sommerhimlen. Der var et stort spænd i genrer og utroligt tæt løb mellem de seks finalebands, men det blev aarhusianske Trees In Toronto, der løb med sejren i talentkonkurrencen Quasar.

Musikkonkurrencen Quasar blev i år afviklet i strålende solskinsvejr, og på en ny placering af Ny Scene på Jelling Musikfestival tiltrak de seks bands i finalen et lydhørt og medlevende publikum til deres minikoncerter, som spændte vidt genremæssigt.

Dommerpanelet var enigt i, at årets finale blev afviklet med et gennemgående højt musikalsk niveau, og således var det en hårfin votering, der i den sidste ende pegede på kvintetten Trees in Toronto som vinder af årets Quasar.

Præmien er en turne på 14 planlagte koncerter, heraf ligger den første under dette års udgave af Jelling Musikfestival, nemlig lørdag eftermiddag på Ny Scene kl 13.15, hvor festivalgæsterne har mulighed for at opleve vinderbandet for fuld udblæsning.

Derefter følger en række afvekslende jobs i det kommende kalenderår, som har til formål at give orkestret gode vilkår for at nå et større publikum og høste en række erfaringer som turnerende band.
TreesInToronto
Forsanger Lasse Petersen

Århusianske Trees in Toronto spiller pop/rock med store armbevægelser. De fem bandmedlemmer supplerer hinanden eminent i et spændingsfelt af stemningsfuld synth, melodiske guitarriffs rundt om en meget karakteristisk vokal, som blander gammelkendt og moderne. Trees in Toronto er Lasse Petersen: Vokal+guitar, Thomas Alnor: Trommer + vokals, Kenneth Kristiansen: Lead Guitar, Peter Magnussen: Keys + Synth og ikke mindst Bent Venø på energisk Bas.

Jeg synes at vi fik rigtigt gode sange at høre, med et potentiale til at blive til endnu mere, så jeg synes at det er en meget spændende vinder, vi har fundet i Quasar 2016”, konkluderer Lars ”Charlie” Mortensen, der ikke selv sidder i dommerpanelet, men som er initiativtager og drivkraft bag talentkonkurrencen.

I år har Quasar budt på rigtigt mange gode musikoplevelser rundt på regionens spillesteder, og vi har mødt en række bands med spilleglæde, spændende kompositioner og en positiv energi, som bare giver lyst til mere”, siger Charlie og kan konstatere, at årets Jelling Musikfestival er kommet fantastisk positivt fra start.

I Said I love vandt Quasar 2015

Det var bandet I Said I love fra Herning, der i går aftes kunne gå af scenen med 1. pladsen i årets talentkonkurrence. En del af præmien er en plads i weekendens festivalprogram, men den koncert kommer I Said I love ikke til at spille.

2 af bandets 4 medlemmer har nemlig lige en eksamen, de skal have overstået i dag. Men det betyder ikke, at sejren ikke skal fejres.

“Vi tager hjem i aften, men kommer igen når eksamenen er overstået”, siger drengene selv, og så skal sejren fejres hele weekenden på campen i Jelling.

Bandet spiller punk-rock med træk fra de amerikanske sydstater.

Ud over koncerten på Jelling Musikfestival er præmien også en billet til at spille på adskillige andre festivaler - herunder Nibe festival og på Love Camp på Skanderborg festival. Og det glæder I Said I love sig til. Det er for dem noget ganske særlig at spille på en festival.

“Det er et andet publikum. Folk kigger lige ind i teltet af nysgerrighed”, forklarer bandet, som normalt spiller på diverse upcoming events rundt omkring. 2. pladsen i konkurrencen gik til Melusive, og det er dem, publikum i dag klokken 12.00 kan opleve på Alfreds scene i stedet for vinderbandet.

Saviors of Detroit vandt Quasar Rock 2014

Finalen på årets Quasar Rock musiktalentkonkurrence blev afviklet på Ny Scene, hvor de seks finalister gav publikum et par spændende og underholdende timer med rytmiske musik i et bredt spektrum af genre – fra folk, country, rap over indie, pop og rock til grunge og metal – og interessante kombinationer af de nævnte.

 

Pointmæssigt var der – fuldstændigt som det har været tilfældet i de indledende runder – tæt opløb mod sejren, men i sidste ende løb det relativt nystartede Vejle-band Saviors of Detroit med prisen og præmien, som blandt andet er en turné med en række koncerter på regionens spillesteder og festivaljobs på Jelling, Nibe og Skanderborg, som kan være med til at sende det talentfulde band mod stjernerne.

”Denne 8. udgave af Quasar Rock har givet os en række spændende nye navne i finalen, og afviklingen her på den Ny Scene har resulteret i en fin og intim finale, hvor bandene har foldet deres potentiale ud, og det har været rigtigt spæændende. Med den store talentmasse, som vi har været vidne til i dag vil Jelling Musikfestival fortsætte mange år endnu!”, konstaterede festivalleder Lars ”Charlie” Mortensen, inden han kårede Saviors of Detroit som vinder af Quasar Rock 2014.

Saviors of Detroit er et nyetableret band fra Vejle, der optrådte offentligt for allerførste gang til Quasar Rock i Bygningen i januar. Stilen kan beskrives som groovemetal med et frisk og sprudlende rapvokal – en hyldest til 1990’ernes grunge, men med et frisk og moderne twist. Og det gav pote hos dommerne, der kårede bandet som aftenens vinder. Bandet optræder charmerende, energisk, og på blot fire måneder også med langt mere pondus, så de nemt fyldte den større festivalrammer ud. Og det er netop, hvad der venter det talentfulde band fremover.

Saviors of Detroit er Sebastian Jensen på energisk rap/vokal suppleret af guitarist Simon Buhl Sørensen, bassist Frederik Rose og byens sejeste trommeslager Patrick Bøgelund.

Tavs Viden vandt Quasar Rock finalen 2013

Det blev Tavs Viden der løb med sejren blandt de otte finalister i Quasar Rock finalen på Teltscenen. Det tre mand og en kvinde store orkester kan se frem til et begivenhedsrigt år med spillejobs på store festivaler og al mulig støtte videre i karrieren

Quasar Rock-dommerkoret kunne torsdag aften skyde festivalen ordentligt i gang ved traditionen tro at udråbe regionens nye rockhåb.

Og dommerne var næsten alle sammen enige om, at Tavs Viden lige var en anelse stærkere end de andre syv bands i finalen. Leder af Jelling Musikfestival Lars ”Charlie” Mortensen sagde blandt andet fra Teltscenens kant, da han annoncerede vinderen:

”Vi mener sådan set, at alle der spiller musik, er vindere. Men det navn som dommerne er enige om, er det bedste på Quasar Rock 2013 er Tavs Viden.”

Med sejren følger også en betalt plads i spilleplanen fredag på Jelling Musikfestival, et spillejob på næste års festival, jobs på Nibe Festival og Smukfest og en masse tid i studiet.

De fire medlemmer af Tavs Viden er Stine Drejer, William Brinch, Andreas Pilgaard og Thorbjørn Kaas.

The Boy That Got Away toppede Quasar Rock 2012

Quasar Rock 2012 blev vundet af trioen The Boy That Got Away.

”Det her er den fedeste følelse i verden. Jeg er megaglad og stolt over, at vi kan stå her som vindere af Quasar Rock,” siger Tim Alvin, The Boy That Got Aways karismatiske forsanger.
"Det viser os bare, at vi skal blive ved med at kæmpe, og bevise for verden at vi både vil og kan det her," fortsætter han.

The Boy That Got Away er en trio fra Århus, der spiller tung grungeinspireret rockmusik. De kommer insisterende ud over scenekanten med solid velspillethed og en klassisk rå vokal.

Men sejrens sødme er ikke det eneste de tre bandmedlemmer i The Boy That Got Away kan nyde. De kan også se frem til to ekstra spillejobs på Jelling Musikfestival; ét søndag 12.15 på Ny Scene, og ét til næste års festival. Derudover får de 40 timer i et professionelt pladestudie og spillejobs på blandt andet Nibe Festival, Skanderborg Festival og på Godset i Kolding.

Bandet består af:
Tim Alvin, sang og guitar
Casper Simonsen, trommer og kor
Matias Bager, bas

Moustache Me Nice vandt Quasar Rock 2011

Det var i hård konkurrence med de syv øvrige finalister, at Moustache Me Nice blev kåret som vinder af Quasar Rock-finalen på Jelling Musikfestival 2011.

Alle bandmedlemmer dirrede af eufori, da de trådte ned fra Teltscenen.
”Det er for vildt! Det her er et kæmpe spark i den rigtige retning,” siger Morten Brogaard (synths og kor). Han bakkes op af den karismatiske frontfigur, Sidse Elsig:
”Der var så mange gode bands, så vi havde ikke turde håbe på at vinde,” siger hun.

Det var et meget varieret udbud af bands, dommerne i år skulle vælge ud fra. Moustache Me Nice er valgt, fordi de både har deres helt egen lyd, men samtidig har udviklingspotentiale. Det siger dommer og musiker Jakob Bonderup.
”De kan nå langt. De har nemlig en lyd, der har en bred appel, rammer lige ind i nutiden og et stort udviklingspotentiale,” siger han.

Moustache Me Nice går en spændende tid i møde. Det næste år står nemlig på masser af spillejobs. Udover at skulle spille på Alfreds Scene fredag klokken 12.15, skal de blandt andet også spille på Nibe Festival, i Bygningen i Vejle og næste års Jelling Musikfestival.
Men det er slet ikke det eneste. Moustache Me Nice får også tid i et professionelt studie, så de kan indspille sange. Og måske vigtigst af alt får de støtte og coaching fra dommerne, som alle sammen er tilknyttet musikbranchen.
Alt i alt har det til formål at klæde Moustache Me Nice på til en mulig karriere inden for musikken.

Moustache Me Nice består af:
Sidse Elsig (Vokal)
Morten Brogaard (Synths og Kor)
Simon Kjær Lauridsen (el-kontrabass og Kor)
Søren Gregersen (Groovebox - Roland 505, Guitar og Kor)

 

Boho Dancer vandt Quasar Rock 2010

I et ellers stærkt felt med et højt niveau, lykkedes det et begejstret dommerpanel at kåre det lokale band Boho Dancer som årets vinder.

Om valget af vinderne sagde dommer Jacob Mollerup:
”Det lykkedes Boho Dancer at skabe et univers i deres optræden, hvor man glemte, det var en konkurrence, og i stedet følte, man stod til en rigtig koncert. Musikken satte gang i følelserne og de objektive kriterier blev sat i baggrunden.

Boho Dancer formår at spille en nuanceret koncert i en svær situation, hvor de har haft meget lidt teknisk forberedelse. Bandet har et naturligt samlingspunkt i en meget dygtig og karismatisk sangerinde. Det er altid svært at spå fremtidig succes, men jeg tror meget på dem. Med en stærk forsanger og dygtige sangskrivere har de rigtig gode forudsætninger for at holde lang tid som band.”

Bandet selv var glade og meget taknemmelige for at vinde konkurrencen. Forud for konkurrencen havde de taget et halvt år ud af kalenderen for at øve og blive bedre, så derfor betyder vindertitlen ekstra meget.
"Det er helt fantastisk. Det er så stort. Det har været en hård konkurrence, og der har været mange andre sindssygt fede bands."

Boho Dancer består af Ida Wenøe Bach (Sang, guitar, melodica), Kjartan Bue (guitar, sang), Asger Bjørk (trommer, kor) og Simun Mohr (bas, kor). Sangene skrives i samarbejde mellem Ida og Kjartan, og musikken er en blanding af folk og rock, hvilket adskiller dem fra de andre bands og skaber en helt unik dynamik.

Bandet ser frem til at spille søndag på Ny Scene, hvor de kan få lov til at spille hele deres repertoire og publikum kan opleve mere af bandets originale univers og nyde en fed koncert.

Wake Up Jacob vandt Quasar Rock 2009


Spændende finale i musiktalentkonkurrencen Quasar Rock, hvor otte bands dystede om festivaljob, koncert-turne, studietid i PUK-studiet, promotion DVD og fotosession på festivalens teltscene.

Det blev fusionsbandet Wake Up Jacob fra Bjert, der løb med sejren i musiktalentkonkurrencen Quasar Rock på Jelling Musikfestival torsdag aften, efter en tæt finale, hvor især tre bands skilte sig ud foran et ungt festivalpublikum.
De fem musikere Mads Klejs Rahbek (tenor sax), Daniel Sand (guitar), Esben Svane (trommer), Uffe Dalskov (bas) og Jakob Svejstrup (keyborads) mødte hinanden på MGK i Kolding og har spillet sammen i 1½ år.
”Vi vil gerne skabe en masse energi og sjov, mens vi leger med grænserne mellem de forskellige stilarter”, fortæller Jakob Svenstrup.
Wake Up Jacob blander jazz og rock med humoristiske indfald i en overraskende spøjs stil, hvor publikum sagtens kan få indflydelse på de stemninger, som bandet spiller videre på.
”Det var en enorm god fornemmelse at spille, både i den indledende runde, men også i aften, hvor publikum var godt med, og vi havde et virkeligt godt flow i musikken”, supplerer Uffe Dalskov,
Wake Up Jacob gav koncert på Ny Scene fredag eftermiddag. Wake Up Jacob spillede allerede på festivalen sidste år, i Mobile Music-regi, og understreger at koncerterne har haft en positiv betydning for bandets udvikling i retning af at kunne skabe en levevej gennem musik.
Well Dressed Hobos fra Bredsten skal sammen med Wake Up Jacob spille på Spotlightfestivalen i Vejle i september, mens Grindsted-bandet Old Appendix kommer til at spille på ”Rock i Grejsdalen" lørdag den 20. juni.

InterAgt vandt 2008-udgaven af Quasar Rock

Der var tæt løb mellem fire af de deltagende bands, men alligevel var dommerpanelet enige - InterAgt fra Kolding var moden til at vinde talentkonkurrencen og springe ud som flyvefærdigt band...

De fire bandmedlemmer i Interagt - brødrene Simon og Steffan Edwardsen, Michael Knudsen og frontmand Jakob Riis - var enige om at give den maksimalt gas til finalen - og det gav bonus.

"Siden den indledende runde på Godset i Kolding har vi arbejdet benhårdt på at holde den røde tråd i numrene - og nu synes vi selv det svinger vildt godt", fortæller Jakob Riis. Efter finalen ser de fire frem til at skulle spille et rigtigt lønnet job - dem har der ikke været for mange af i bandets første to år - på Jelling Musikfestival og efterfølgende komme en tur i PUK-studiet i Randers.
"Vi er netop blevet færdige med at indspille vores demo i hjemmestudiet, så det bliver sjovt at sammenligne", siger Simon Edwardsen, bandets trommeslager, med et glimt i øjet. Han har netop hørt dommer Mads Langer fortælle, at PUK-studiet er det bedste, man kan få lov at indspille i indenfor landets grænser.
Interagt spiller igen fredag eftermiddag på teltscenen, så hvis du ikke nåede at opleve dem torsdag aften, så benyt muligheden - du får en god oplevelse.
Quasar Rock samarbejder fortsat med Rock i Grejsdalen og de valgte Handshoe blandt de øvrige syv finalister.

Sophia Maj Orchestra var de første vindere (2007)

Med en helt unik stemme, en magnetisk tiltrækningskraft og et solidt sammentømret band vandt Sophia Maj Orchestra den første udgave af Jelling Musikfestivals talentkonkurrence, Quasar Rock.
Ved en rigtig velafviklet finale dystede otte bands om titlen, og der var kamp om sejren – men de ni dommere var enige om, at Sophia Maj Orchestra både havde den største dynamik, sceneudstråling og originalitet – og så er der fremtid i de dygtige unge musikere, der alle er først i 20’erne.

Sophia Maj Orchestra er Kristian Lund, Bas, Mark Egebjerg, keyboards, Asger Bjørk Hansen, trommer, Jesper Madsen, leadguitar, Hans Martin, guitar og Sophia Maj, sang.
Bandet blevet grundlagt på en gang, da Sophia og Kristian ville starte et band og kontaktede Mark. Han kendte to dygtige musikere, som han faktisk boede sammen med, og dermed var bandet allerede samlet fra den første øvesession.

Instagram sneak peak – #Jelling18

Følg også med på vores instagram profil @jellingmusikfestival

Til top
luk og vis ikke igen Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere